Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med örtig sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbara dofter av vitlök och timjan fyller hela köket när du förbereder dessa lätta och läckra kycklingfiléer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda maizenan med vattnet. Blanda väl.
  2. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna på medelvärme. Salta kycklingfiléerna och stek dem ca 3 minuter på varje sida tills de är gyllene. Tillsätt vitlök och peppar och stek ytterligare en minut. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, ca 30x20 cm.
  3. Tillsätt vin, champinjoner, purjolök, timjan och paprikapulver till stekpannan. Koka upp på hög värme och låt koka under omrörning i ca 5 minuter tills vätskan har reducerats till hälften.
  4. Rör ner maizenablandningen i stekpannan och sjud tills såsen tjocknar ca 3 minuter. Smaka av med salt. Häll såsen över kycklingen. Täck med aluminiumfolie. Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.