Underbara dofter av vitlök och timjan fyller hela köket när du förbereder dessa lätta och läckra kycklingfiléer.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda maizenan med vattnet. Blanda väl.
- Hetta upp oljan i en teflonstekpanna på medelvärme. Salta kycklingfiléerna och stek dem ca 3 minuter på varje sida tills de är gyllene. Tillsätt vitlök och peppar och stek ytterligare en minut. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, ca 30x20 cm.
- Tillsätt vin, champinjoner, purjolök, timjan och paprikapulver till stekpannan. Koka upp på hög värme och låt koka under omrörning i ca 5 minuter tills vätskan har reducerats till hälften.
- Rör ner maizenablandningen i stekpannan och sjud tills såsen tjocknar ca 3 minuter. Smaka av med salt. Häll såsen över kycklingen. Täck med aluminiumfolie. Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter.
Publicerat den
20 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar