Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med paprika i sötstark sås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ligger bland topp 5 av alla mina älsklingsrätter. Älskar du kyckling, vitlök, lite hetta och grädde - är det här receptet något dig. Även en lättsam bjudmat som kommer att gå hem alla gånger!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skära kycklingfiléerna i små fyrkantiga bitar. Stek dom därefter med salt, peppar och lite cayenne. (behöver ej vara helt genomstekta då de senare skall in i ugnen.)
  2. Hacka paprikan i små bitar och lägg i en ungsfast form tillsammans med den stekta kycklingen.
  3. Vispa grädde fluffigt och tillsätt pressad vitlök, mango chutney, sambal oleak och curry - rör om.
  4. Bred ut smeten över kycklingen och paprikan.
  5. Sätt formen i mitten av ugnen på 225 grader i 20 min tills det har fått lite färg.
  6. Testa gärna att servera tillsammans med egna potatisklyftor. Det går även hur bra som helst att förbereda denna maträtt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • annica99 16 november 2008

    Gott recept tog bara 1 tsk Sambal oleak barnen tyckte ändå att den var stark(inte så det brännde men näsan började rinna.) Betyg från min familj blev varierad. Mannen som inte är en kyckling älskare gav det en 4 i kyckling sammanhang. 3:a om man räknar all sorts mat. Sonen och dottern gav rätten en 3:a. Jag själv ger en 4 mycket pga av receptet var lättlagat och att man kunde förbereda. Smakmässigt får receptet en 3:a

  • gunnar5 21 november 2008

    Gott och enkelt. Tog bara 1 tsk Sambal oelak då min sambo inte tycker om stak mat. Det blev ändå ganska starkt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.