- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Pechugas parmesanas en cama de cacahuates ysparagos
Lång titel, med den heter faktis så, fick receptet i dagarna, från en mycket god vän i mexico som jobbar som kock.
Denna maträtt tillhörde en av mina favoriter. Hoppas den skall smaka.
Instruktioner
- Ugn på 180º.
- Blanda ströbröd med mjöl, tillsätt halva mängden hackade jordnötter, salta och peppra, blanda noga. Filéerna skall paneras senare med denna blandning.
- Koka sparris i kokande vatten med salt, låt koka några minuter, till de är nästan mjuka, lägg över dem i vatte med några is bitar i, då stoppas kokningen och de behåller sin fina färg.
- Vispa ihop äggen med mjölken tillsätt lite salt. Doppa filéerna först i äggblandningen, sen i ströbröds- blandningen, ev hjälp till att trycka fast ströbrödet med händerna, så att filéerna blir helt täckta.
- Värm en stekpanna och lägg i 1-2 msk smör, när den är varm steker man filéerna gyllenbruna. Lägg över dem i en ugnsfast form och låt dem bli färdiga i ugnen.
- I en annan stekpanna lägger man 50 g smör och lätt steker sparrisen ,salladslök, hackade timjansblad och resten av jordnötterna. Tag åt sidan.
- Till serveringen:
Lägg dom färdiga filéerna( ev delade på mitten) på
en bädd av sparrisen. Dekorera med hyvlad parmesan ovanpå. Gott med en enkel potatisgratäng till och en god
sallad.
Publicerat den
5 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar