Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med parmesan på sparris och jordnöttsbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Pechugas parmesanas en cama de cacahuates ysparagos Lång titel, med den heter faktis så, fick receptet i dagarna, från en mycket god vän i mexico som jobbar som kock. Denna maträtt tillhörde en av mina favoriter. Hoppas den skall smaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn på 180º.
  2. Blanda ströbröd med mjöl, tillsätt halva mängden hackade jordnötter, salta och peppra, blanda noga. Filéerna skall paneras senare med denna blandning.
  3. Koka sparris i kokande vatten med salt, låt koka några minuter, till de är nästan mjuka, lägg över dem i vatte med några is bitar i, då stoppas kokningen och de behåller sin fina färg.
  4. Vispa ihop äggen med mjölken tillsätt lite salt. Doppa filéerna först i äggblandningen, sen i ströbröds- blandningen, ev hjälp till att trycka fast ströbrödet med händerna, så att filéerna blir helt täckta.
  5. Värm en stekpanna och lägg i 1-2 msk smör, när den är varm steker man filéerna gyllenbruna. Lägg över dem i en ugnsfast form och låt dem bli färdiga i ugnen.
  6. I en annan stekpanna lägger man 50 g smör och lätt steker sparrisen ,salladslök, hackade timjansblad och resten av jordnötterna. Tag åt sidan.
  7. Till serveringen: Lägg dom färdiga filéerna( ev delade på mitten) på en bädd av sparrisen. Dekorera med hyvlad parmesan ovanpå. Gott med en enkel potatisgratäng till och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.