Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med persiljetäcke och Franskt ris

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Inte provat än, men låter spännande

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela kycklingfileérna på längden. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  3. Skär skinkan i små tärningar. Riv osten. Blanda skinka, ost, lätt creme fraiche, persilja, 1½ tsk salt och 1½ tsk peppar i en bunke. Bred röran ovanpå kycklingen.
  4. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen i ca: 25 minuter, tills köttsaften är klar. Servera med potatisen eller franskt ris.
  5. Franskt ris: Koka 9 dl avorioris i 1,8 liter vatten tillsammans med 6 st lagerblad, 1 msk torkad timjan eller rosmarin samt 2 tsk salt på svag värme under lock i 20-25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • anluk 21 februari 2008

    Har receptet bland mina sidor och det är supergott! Gör det om du inte redan gjort det!"

  • Garposkennel 10 juli 2015

    Enkel och mycket gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.