En mager och god rätt med grillad kycklingfilé och grapefruktsås. Endast 208 kalorier/portion
Instruktioner
- Blanda vin, honung och 2 tsk soja. Tillsätt kycklingfiléerna och vänd dem så att de täcks av marinad. Täck med aluminiumfolie och marinera i kylen i en timma.
- Skala 2 grapefrukter med en kniv. Håll dem ovanför en tallrik så att juicen tas till vara. Skär ut klyftorna från den vita hinnan och lägg åt sidan. Pressa den tredje grapefrukten och häll över juicen till den som tidigare tagits tillvara.
- Blanda grepefruktjuice, socker, ingefära och resten av sojan i en kastrull. Blanda maizenan med 4 tsk kallt vatten och tillsätt blandningen till kastrullen. Rör om i såsen tills den tjocknar. Sätt ner till låg värme och låt såsen sjuda till i en minut. Tillsätt grapefruktsklyftorna och låt dem värmas upp i ca en minut.
- Sätt ugnens grill på högsta värmen. Klä ett grillgaller eller en plåt med ugnsfolie. Lägg kycklingfiléerna på foliet och grilla 10 cm från värmen, 2 minuter på varje sida. Sänk till medelvärme och grilla ytterligare 4 minuter på varje sida.
- Koka upp saltat vatten. Ansa sparrisen och låt dem sjuda tills de börjar bli mjuka. Lägg upp sparris och kycklingfiléer på 4 tallrikar. Portionera upp sås och grapefruktklyftor, garnera och servera.
Publicerat den
27 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar