Saftig kycklingfilé som serveras på en bädd av krämig risotto och en underbar olivsky, som tar denna festrätt upp i höjderna!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Bryn kycklingfiléerna, först med skinnet nedåt i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen tills den har 68 graders innertemperatur, beräkna ca 20 minuter. Låt filéerna vila ca 5 minuter innan de skärs i skivor.
- Grovhacka oliverna till olivskyn. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja ca 3 minuter. Tillsätt vin och vatten och låt koka upp. Vispa i sardellpastan och krydda med peppar. Blanda i de hackade oliverna.
- Koka upp vatten och fond till risotton. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i en gryta. Tillsätt riset och låt det fräsa med ca 1 minut. Späd med buljongen, lite i taget och koka riset tills det mjuknat men ändå har kärna, ca 20 minuter. Vänd i tomaterna. Krydda med salt och peppar.
- Fördela risotton på tallrikar. Lägg på skivad kyckling och ringla skyn på och runt om. Garnera med flagad parmesanost och basilikablad.
Publicerat den
7 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar