Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med vitlökskryddad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart god kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatis- och palsternacksrulle: Skala och skiva potatisen tunt. Lägg den omlott på ett smörat bakpapper. När plåten är full penslas potatisen med brynt smör som smaksatts med vitlök. Salta och peppra och täck med ett nytt papper. Baka i ugn 150ºC ca 10 min.
  2. Skala och skiva 3 palsternackor. Koka i saltat vatten. Lägg dem på det bakade potatissjoket och rulla in det i aluminiumfolie och spänn till. Skär rullen i 4 bitar.
  3. Rostad kantarellsås: Ansa svampen (lägg undan 1/4 till serveringen) och rosta dem i en torr, het stekpanna tillsammans med 1 skalad och skivad schalottenlök.
  4. Skala och skiva 1/2 palsternacka och en schalottenlök. Lägg över allt i en kastrull och slå på hönsbuljongen och reducera så att 1/3 återstår.
  5. Tillsätt grädden och en 1/2 dl vitt vin. Fortsätt reducera till lagom såskonsistens. Smaka av med salt och peppar.
  6. Syrad schalottenlök: Skala och skiva 10 schalottenlökar och fräs dem under lock i olivolja. Tillsätt 1/2 dl vitt vin och saften av citronen.
  7. Låt vätskan koka in (ta av locket) under omrörning. Smaka av med salt, vitpeppar och socker.
  8. Kycklingen: Bryn kycklingfiléerna i smör och baka dem färdigt i ugn, 150ºC i ca 10 min. Salta och peppra.
  9. Bryn sedan resterande kantareller
  10. Servera rätten med en sked syrad schalottenlök och en potatis- och palsternacksrulle. Slå på lite sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.