Till magra kycklingfiléer passar det utmärkt med en riktigt krämig och fyllig sås med lustfylld smak av portvin - ett lätt sätt att skapa en festmåltid utan tidskrävande insatser i köket.
Instruktioner
- Tina kycklingfiléerna. Koka upp buljongtärningen och vatten, lägg i kycklingfiléerna och sjud under lock på svag värme ca 20 minuter. Kontrollera gärna med termometer att köttet är ca 73 grader i mitten.
- Lägg matfett i en kastrull och tillsätt vetemjöl, portvin, crème fraiche och soya. Värm allt under ständig omrörning på medelstark värme och låt såsen sjuda 3 minuter.
- Krossa vitlöken, tillsätt den och späd med lite av buljongen från kycklingen. Mal peppar över, smaka av såsen och salta om det behövs. Servera kycklingfiléerna med såsen, gärna på varma tallrikar.
- Servera med råstekt potatis och kokta grönsaker.
Publicerat den
23 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar