- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Lätt att göra, funkar bra till både vardag och fest!
Instruktioner
- Obs tänk på att olika personer gillar olika mycket krydda, Kryddorna i receptet är ungefärliga mått då vi inte själva mätte hur mycket krydda vi hade. Krydda som du tror passar dig.
- Tag fram en 5 liters fryspåse och lägg i kycklingfileérna tillsammans med alla ingredienser från marinaden. Skaka om och få det så blandat som möjligt. Knyt om påsen och lägg den på ett fat in i kylen, låt stå i ca 30 minuter.
- Ställ ugnen på 250 grader och använd gärna grillfuktion om det finns, annars så använder ni helugnsvärme.
- Ta ut kycklingen ur kylen och häll innehållet från påsen i en ugnssäker form. Ställ formen i mitten av ugnen och ställ en klocka på ca 17 minuter. När klockan ringer så vänder ni på fileérna och låter dem ligga i ca 20 minuter till i ugnen.
- Under de 20 minuterna så lagar ni riset, som tar 18-20 minuter. Sedan är det klart att serveras. Marinaden som ligger runtom kycklingfileérna i formen kan användas som sås till riset.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
9 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska det vara matsked i måttangivelserna ??? Låter sjukt mycket
Kollar snabbt igenom det igen och inser att det tillsammans utgör 112.5 ml eller enklare räknat 1.125 dl kryddor ?????
Helt galet mycket av allt utom kyckling. Jag gjorde receptet men minskade på allt. Tog en msk istället för dl till soja/olja/vatten och bara kryddade varsamt med kryddorna. Det blev inte ens gott. Fick göra en redning på såsen och i med en skvätt grädde och kycklingfond för att det skulle bli i min smak.
helt ärligt så vet jag inte hur mycket krydda det ska vara av varje, jag och pojkvännen vräkte på med kryddor. och enligt hur vårat resultat blev så var det i alla fall välsmakande för vår. Så krydda så mycket ni tror istället, men ni kanske kan använda de kryddor som är i receptet, bara ett litet tips.