Så underbart gott och samtidigt så nyttigt! Kycklingfiléer fyllda med en pikant pesto gjord på basilika, pinjekärnor och vitlök, på en bädd av solmogna, saftiga tomater.
Instruktioner
- Spola kycklingfiléerna under kallt rinnande vatten. Torka av dem och skär ett snitt i varje filé med en vass kniv.
- Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de är gyllene och låt svalna. Skölj, torka och hacka basilikan grovt. Skala och hacka en vitlöksklyfta.
- Mixa eller stöt basilika, pinjenötter, vitlök och 1 krm salt i en mixer eller mortel till en slät pesto. Blanda ner parmesanosten och ½ msk olivolja, blanda väl och smaka av med svartpeppar.
- Fyll kycklingfiléerna med peston och fäst eventuellt ihop dem med tandpetare. Krydda kycklingfiléerna på båda sidor med salt och peppar. Hetta upp ½ msk olivolja i en stekpanna och stek kycklingfiléerna på medelvärme, 5-8 minuter på varje sida.
- Skålla under tiden tomaterna. Gör ett kryss i skalet med en vass kniv och skålla i kokande vatten. Skala och tärna dem fint. Skala och hacka löken och den andra vitlöksklyftan. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills löken mjuknar. Lägg i tomaterna och fräs 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingfiléerna på tomatbädd.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god pesto!