Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfiléer med basilikafyllning

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så underbart gott och samtidigt så nyttigt! Kycklingfiléer fyllda med en pikant pesto gjord på basilika, pinjekärnor och vitlök, på en bädd av solmogna, saftiga tomater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spola kycklingfiléerna under kallt rinnande vatten. Torka av dem och skär ett snitt i varje filé med en vass kniv.
  2. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de är gyllene och låt svalna. Skölj, torka och hacka basilikan grovt. Skala och hacka en vitlöksklyfta.
  3. Mixa eller stöt basilika, pinjenötter, vitlök och 1 krm salt i en mixer eller mortel till en slät pesto. Blanda ner parmesanosten och ½ msk olivolja, blanda väl och smaka av med svartpeppar.
  4. Fyll kycklingfiléerna med peston och fäst eventuellt ihop dem med tandpetare. Krydda kycklingfiléerna på båda sidor med salt och peppar. Hetta upp ½ msk olivolja i en stekpanna och stek kycklingfiléerna på medelvärme, 5-8 minuter på varje sida.
  5. Skålla under tiden tomaterna. Gör ett kryss i skalet med en vass kniv och skålla i kokande vatten. Skala och tärna dem fint. Skala och hacka löken och den andra vitlöksklyftan. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills löken mjuknar. Lägg i tomaterna och fräs 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingfiléerna på tomatbädd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monfo 21 april 2009

    Mycket god pesto!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.