Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfond

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Ska man göra en riktig kycklingfond så har du ett bra recept här!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köp råa kycklingdelar när det är billigt. Lår, vingar eller skrov.
  2. Dela lökarna i tre bitar med skal, ta bara bort de lösa skalen. Skala vitlökarna men hackar dem inte. Skiva sellerin. Skiva morötterna.
  3. Låt allt gå ner i en stor gryta. Häll på vatten så att det täcker allt. Nu kommer det viktigaste! Låt allt sjuda upp ej koka. Skumma av buljongen. Det får bara sjuda ej koka. Kokar den så blir det en grynig soppa. Sjuder den så blir det en klar vätska.
  4. Låt det sjuda minst 8 timmar helst 12 timmar. Sila av koket och frys in fonden i små påsar eller burkar.
  5. Fördelen här att det ej är saltat och ni har möjligheten att reducera ner det ännu mer och salta efter behag. .

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • The_mama97mia 19 december 2011

    rotselleri eller stjälkselleri?

  • Marksten 19 december 2011

    själkselleri

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.