Av urbenade kycklinglår gör vi en god gryta
Instruktioner
- Bryn kycklinglåren lätt i lite matfett. Lägg över köttet i en gryta.
- Skala och finhacka löken. Ansa och strimla sellerin. Fräs lök och selleri i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg över det i grytan.
- Krydda med salt, peppar och riven ingefära. Späd med buljong.
- Skär limen i skivor och lägg dem i grytan. Sjud sakta under lock ca 20 minuter. Tillsätt mera buljong om det ser torrt ut.
- Mät skyn och fyll på med buljong så att det blir ca 5 dl. Häll tillbaka det i grytan.
- Skaka samman mjöl och vatten till en redning och rör ner i grytan under omrörning. Låt såsen koka upp och koka några minuter. Smaka av med limesaft , salt och peppar.
- Vispa ut äggulorna med grädden och rör ner det i grytan. Lägg i kycklingbitarna och låt allt bli genomvarmt men inte koka.
- Garnera med limeskivor, persilja och kapris.
- Kokt ris eller pasta smakar bra till.
Publicerat den
23 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar