Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfrikassé i limesås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Av urbenade kycklinglår gör vi en god gryta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklinglåren lätt i lite matfett. Lägg över köttet i en gryta.
  2. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla sellerin. Fräs lök och selleri i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg över det i grytan.
  3. Krydda med salt, peppar och riven ingefära. Späd med buljong.
  4. Skär limen i skivor och lägg dem i grytan. Sjud sakta under lock ca 20 minuter. Tillsätt mera buljong om det ser torrt ut.
  5. Mät skyn och fyll på med buljong så att det blir ca 5 dl. Häll tillbaka det i grytan.
  6. Skaka samman mjöl och vatten till en redning och rör ner i grytan under omrörning. Låt såsen koka upp och koka några minuter. Smaka av med limesaft , salt och peppar.
  7. Vispa ut äggulorna med grädden och rör ner det i grytan. Lägg i kycklingbitarna och låt allt bli genomvarmt men inte koka.
  8. Garnera med limeskivor, persilja och kapris.
  9. Kokt ris eller pasta smakar bra till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.