Ett som jag ska testa någon gång
Instruktioner
- Putsa kycklingen och skär i stora munsbitar. Vänd runt med salt och fond och låt stå, gärna en halvtimme. Nu får köttet en lätt rimning och blir saftigare.
- Halvera löken, dra av skalet och strimla den på längden. Hetta upp smör i en panna och fräs lök och muskotblomma tills löken mjuknat utan att få färg.
- Öka värmen. Slå på 3 ½ dl grädde och låt koka upp. Vänd ner kycklingbitarna ett par i taget och låt koka upp mellan. Slå på eventuellt vin. Låt puttra sakta under lock på mycket låg värme tills kycklingen är mör, ca 25 minuter.
- Vispa samman äggulorna med återstående grädde och maizena. Rör ner blandningen i den sjudande kycklinggrytan. Låt stå på eftervärme eller mycket svag låga under omrörning tills såsen tjocknat en smula.
- Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Vänd ner basilikan.
Publicerat den
29 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar