Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Riktigt god, lätt att göra, passar perfekt på fredagskvällen framför TV:n eller i goda vänners lag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka ris.
  2. Börja med att skiva de färska champinjonerna, bryn dem i stekpannan. Stek upp baconet, så att de blir lite knapriga, låt rinna av på hushållspapper. Skär kycklingfilén i bitar, bryn tillsammans med champinjonerna, salta och peppra en aning. När kycklingen är genomstekt, häll på grilloljan och rör ihop.
  3. Blanda ihop créme fraiche, mango chutney, grädde, chilisås, bacon och chunky salsa. Häll sedan såsen i kycklingröran. Låt alltsammans bli genomvarmt.
  4. Häll det färdiga riset i en stor gratängform, häll kycklingröran över riset.
  5. (Strö över lite ost) Tycker inte att osten behövs.
  6. Ställ formen i ugnen ca 15-20 min i 175 graders värme.
  7. Hacka ½ pujolök och 3 tomater, garnera gratängen med detta.
  8. Serveras med en grönsallad.
  9. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.