Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En rätt som är billig men som känns lyxig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kyclingen (tinad) i en ganska trång kastrull. Häll på vatten så det täcker. Koka upp och skumma, tillsätt lagerblad, pepparkorn och salt. Låt den koka tills att köttet släpper från benen. OBS släng INTE bort kycklingbuljongen, sila 2 dl som ska hällas på riset sedan.
  2. Gör under tiden såsen: Lägg smör/margarin i en kastrull. Smält och tillsätt curry och champinjoner, bryn lite. Ta kastrullen av plattan och tillsätt vetemjöl, ställ katrullen på plattan och tillsätt vätska, såsen ska vara ganska lös.
  3. Häll det kokta riset i en långpanna, häll över buljongen, lägg kycklingbitar över hela risbädden, häll sås över och sist riven ost. Grädda 200 gr till att osten fått färg tar ca 20-25 min. Servera med sallad.
  4. Gör du glutenfri använd glutenfritt mjöl i såsen. Går ävan att göra vegetarisk, använd qurn i stället för kyckling.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jrabbelino 21 oktober 2012

    vegetariskt!!?? kyckling tillhör "djurriket"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.