- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En rätt som är billig men som känns lyxig.
Instruktioner
- Lägg kyclingen (tinad) i en ganska trång kastrull. Häll på vatten så det täcker. Koka upp och skumma, tillsätt lagerblad, pepparkorn och salt. Låt den koka tills att köttet släpper från benen. OBS släng INTE bort kycklingbuljongen, sila 2 dl som ska hällas på riset sedan.
- Gör under tiden såsen: Lägg smör/margarin i en kastrull. Smält och tillsätt curry och champinjoner, bryn lite. Ta kastrullen av plattan och tillsätt vetemjöl, ställ katrullen på plattan och tillsätt vätska, såsen ska vara ganska lös.
- Häll det kokta riset i en långpanna, häll över buljongen, lägg kycklingbitar över hela risbädden, häll sås över och sist riven ost. Grädda 200 gr till att osten fått färg tar ca 20-25 min. Servera med sallad.
- Gör du glutenfri använd glutenfritt mjöl i såsen. Går ävan att göra vegetarisk, använd qurn i stället för kyckling.
Publicerat den
25 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
vegetariskt!!?? kyckling tillhör "djurriket"