Jättegod gratäng där man själv kan styra hur stark den skall vara via hur mycket sambal oelek man har i.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela varje kycklingbit i en lagom munsbit. Salta och peppra och bryn dem runt om i stekpanna med smör.
- Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Dela svamparna i bitar.
- Lägg ner paprika, lök, vitlök, äple och svamp i en stekpanna och fräs runt i 5 minuter.
- Späd med créme fraiche, grädde och mango chutney. Smaksätt med tomatpuré, sambal oelek och paprikapulver och låt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Bred ut riset i botten av en ugnsfastform. Lägg på kycklingröran. Strö över ost och lägg på skivade tomater. Gratinera i 15 minuter och servera med en god sallad till.
Publicerat den
21 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar