Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jättegod gratäng där man själv kan styra hur stark den skall vara via hur mycket sambal oelek man har i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela varje kycklingbit i en lagom munsbit. Salta och peppra och bryn dem runt om i stekpanna med smör.
  3. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Dela svamparna i bitar.
  4. Lägg ner paprika, lök, vitlök, äple och svamp i en stekpanna och fräs runt i 5 minuter.
  5. Späd med créme fraiche, grädde och mango chutney. Smaksätt med tomatpuré, sambal oelek och paprikapulver och låt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Bred ut riset i botten av en ugnsfastform. Lägg på kycklingröran. Strö över ost och lägg på skivade tomater. Gratinera i 15 minuter och servera med en god sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.