En härlig lättlagad rätt som går bra att förbereda fram till gratineringen.
Instruktioner
- Skär moroten och purjolöken i bitar.
Lägg dem i vatten tillsammans med vitlök och kryddor. Koka upp och sjud ett par min. Lägg i kycklingfiléerna och sjud sakta i ca 20 min tills de är helt genomkokta. Ta upp filéerna. Sila buljongen och låt den koka ihop tills ca 3 dl.
- Såsen:
Fräs smöret tillsammans med mjölet, vispa ner buljongen, grädden och smula i osten. Tillsätt nötterna och smaka av. Koka till en lagom gratängsås.
- Tina och hacka spenaten grovt. Fräs den med löken tiills vattnet kokat in. Fräs även svampen. Krydda.
Smörj en gratängform och bred ut spenaten i botten. Dela fycklingfiléerna på längden och lägg dem ovanpå, strööver svampenoch häll på såsen. ( Hit kan man förbereda ).
Grattinera i 225 gr tills ytan fått fin färg. Tiden beror på om rättrn är kall eller nygjord. Servera genastmed pasta eller kokt potatis.
Publicerat den
6 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar