Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggratäng med pasta & päron

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Lika god till lunch som till middag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pasta i lättsaltat vatten. Lägg pastan i en smord, ugnfast form. Bryn kycklingen i smör, salta och peppra. Skär päronen i tunna klyftor. Skala och tärna rödlöken. Lägg kyckling, päron och lök ovanpå pastan.
  2. Ostsås: Smält smör i en kastrull, pudra över mjölet under omrörning. Tillsätt mjölk, buljongtärning och vinet. Koka upp och ta från värmen. Riv i osten och låt den smälta i såsen.
  3. Häll såsen över gratängen. Gratinera ca 15 min till fin färg.
  4. Strimla skinkan och stek den snabbt i torr stekpanna, klipp persiljan och strö den med skinkan över gratängen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.