Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggratäng med purjolök champinjoner och paprika

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Blev bjuden på en oxfilérätt som jag blev väldigt förtjust i, men tyckte att oxfilé var dyrt i längden och provade därför med kycklig i stället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kycklingfiléerna gnides in med lite citronsaft och kryddas med salt och svartpeppar. Bryn kycklingfiléerna i lite smör på bägge sidorna.
  2. Lägg de brynta filérna i en smord ugnsfast form späd med lite vatten och sätt in formen i ugnen i 25 minuter.
  3. Vänd filéerna efter 15 minuter täck om det behövs med ugnsfolie så att de inte bränns. Ta ut kycklingfiléerna från ugnen och låt stå och svalna.
  4. Under tiden kycklingen svalnar: Tvätta, skiva och hacka paprikan i grova bitar. Skiva purjolöken.
  5. Bryn smöret i en stekgryta. Häll i de skivade champinjonerna och bryn dessa 5 minuter. Häll därefter i paprikabitarna och purjolöken som får brynas tillsammans med champinjonerna i cirka 5-6 minuter. Häll vispgrädden i grytan.
  6. Rör om och låt grönsaksblandningen och grädden och låt koka sakta i cika 10 minuter. Häll därefter i en redning gjord på 3 msk vetemjöl och 2 dl mjölk, krydda efter smak med salt, svartpeppar och chili grillkryddan och låt alltsammans puttra ytterligare 3 minuter.
  7. Skiva de stekta kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor. Lägg de skivade filéerna i botten av en stor smord ugnsfast form. Häll grönsaksblandningen över kycklingfiléerna. Strö över gratängosten och de salta jordnötterna.
  8. Ställ in i ugnen 225 grader i cirka 15-20 minuter eller tills osten fått fin färg.
  9. Servera kokt potatis eller kokt ris till denna rätt och bjud en valfri god grönsallad till. Dryck: Vin, öl eller vatten. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 24 november 2008

    Gott i gott gott. Använde färska champinjoner och inte så mycket chilisås, jordnötterna uteslöt jag helt. Tack för ett toppenrecept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.