Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggratäng med tacosmak och cashewnötter LCHF

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En jättegod gratäng jag hittat i en tidning och gjorde idag. Min familj som inte äter LCHF fick fylla pitabröd med gratängen samt sallad. Själv tog jag bara sallad. Verkligen jättegott och snabblagat! Vegetarianer byter ut kycklingen mot qourn, vilket fungerade utmärkt till min dotter som är vegetarian.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 225° Plocka bort köttet från kycklingen, skär köttet i lagom stora bitar.
  2. Koka upp grädden med tacokryddan. Slå i kycklingköttet och låt det puttra någon minut. Slå alltsammans i en ugnsfast form.
  3. Hacka tomaterna och löken, strö det över kycklingen. Toppa med tacosåsen. Strö över riven ost och hackade cashewnötter.
  4. Gratinera ca 20 min eller tills osten fått fin färg. Servera med en grönsallad och pitabröd eller tortilla till de som inte äter LCHF.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lena4 15 maj 2011

    Smakade jättebra. Stekte kycklingbitar med grillkrydda istället för grillad kyckling. Blev kanon. Betyget blir en femma från gubben, dottern o mig. Kommer jag att laga fler gånger. Lena

  • monicadanell 15 november 2011

    jätte gott tack för ett bra recept 5 från mej monica

  • missQ 16 december 2012

    Hela familjen gillade denna. Nu ska jag lägga in den i min kokbok och laga den för andra gången.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.