Instruktioner
Stek kycklingfiléerna i smör.
Skiva svampen, strimla purjolöken.
Smörstek svampen och purjolöken så att de mjuknar.
Strimla paprikan och smörstek även denna en liten stund.
Skiva de stekta kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form .
Fördela svamp, purjolök samt paprika över.
Gör en sås av grädde, kycklingfond, vatten och mjöl, smaka av med kryddorna.
Häll såsen över filéerna och strö riven ost över.
Sätt in i ugnen i 225 grader tills osten har smält och fått färg.
Serveras med tagliatelle (potatis eller ris går också bra) och en sallad.
Hade färska kantareller, följde fö receptet. Uppskattad gratäng som jag kommer att göra igen.
Var ska vitlöksklyftan in? Jag hackade den och stekte med paprika och purjolök. Jättegott! Detta lagar vi igen. För att passa med mina allergier bytte jag röd paprika mot gul och använde hönsbuljongtärning.
Hej! Detta har jag testat och barna och min man gillade denna rätt. Enkel att göra! Kan tänka mig att göra denna rätt till mina vänner.
Mycket gott. Kommer absolut att göra detta igen.
Tack för ett bra recept! Det var mycket gott och kommer att göras igen! Maxxa.
Tack för tipset! Denna jättegoda gycklinggratäng plev populär bland mina vänner och familj.
Jätte gott. Denna kommer jag att göra fler gånger. MVH Bettan07
Tyckte det var gott, helt okej vardagsmat. Lade i lite sambal oelek för styrkans skull. Var rätt lös eftersom ingen redning var i, men blev bra ändå!