Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggratäng, snabblagad och god

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den kokta potatisen i receptet nedan kan troligen bytas ut mot färdigkokt ris eller spagetti i motsvarande mängd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen, 200 grader. Skär baconskivorna och kycklingfiléerna i cm bitar och stek dem var för sig. Lägg dem åt sidan på var sitt fat.
  2. Krama ur den blötlagda svampen och stek den. Lägg i de fint skurna lökarna och låt dem steka med. Blanda i grädde, crème fraiche, tomatpuré och låt det koka upp. Om röran blir för tjock späd med vatten eller mjölk. Röran skall ha samma konsistens som en tjock sås. Drag sedan stekpannan från plattan och blanda i osten.
  3. Skär de kokta potatisarna i cm bitar. Lägg dem i en lätt smörad ugnsfast form. Lägg på de stekta kycklingbitarna och bred på lök- och svampröran, strö över stekt bacon. Ställ in formen i ugnen, c:a 15 minuter. Ät och njut !!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.