Dela kycklingen i ca 12 bitar. Dra av det mesta skinnet och lägg bitarna på ett fat. Droppa över sojan. Låt kyckling stå medan resten förbereds. Den kan också stå en längre tid, lätt övertäck och i kylskåp.
Skala och hacka löken. Fräs den ett par minuter i matfettet i gryta eller kastrull, helst en ganska vid. Strö curry över löken och pressa i vitlöksklyftan. Rör om och låt fräsa lätt under omrörning. Tillsätt ingefära, tomatpuré, svartpeppar och hönsbuljongtärning. Späd med vattnet och koka upp under omrörning.
Lägg i kycklingbitarna med sojan. Koka under lock på svag värme till kycklingen är genomkoks, ca 30 minuter. Vänd på bitarna någon gång under tiden och späd mer om så behövs.
Blanda ut vetemjölet i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Koka upp under omrörning och koka 3-4 minuter. Smaksätt mer om så behövs.
Servera med kokt ris, sallad och gärna bananskivor, gurkskivor, ananasbitar och mango chutney som extra tillbehör.
Ändrat 1/2 till ½, samt tagit bort siffrorna i beskrivningen.