Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En kryddig gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i ca 12 bitar. Dra av det mesta skinnet och lägg bitarna på ett fat. Droppa över sojan. Låt kyckling stå medan resten förbereds. Den kan också stå en längre tid, lätt övertäck och i kylskåp.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den ett par minuter i matfettet i gryta eller kastrull, helst en ganska vid. Strö curry över löken och pressa i vitlöksklyftan. Rör om och låt fräsa lätt under omrörning. Tillsätt ingefära, tomatpuré, svartpeppar och hönsbuljongtärning. Späd med vattnet och koka upp under omrörning.
  3. Lägg i kycklingbitarna med sojan. Koka under lock på svag värme till kycklingen är genomkoks, ca 30 minuter. Vänd på bitarna någon gång under tiden och späd mer om så behövs. Blanda ut vetemjölet i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Koka upp under omrörning och koka 3-4 minuter. Smaksätt mer om så behövs.
  4. Servera med kokt ris, sallad och gärna bananskivor, gurkskivor, ananasbitar och mango chutney som extra tillbehör.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • AnnelieT 1 maj 2009

    Ändrat 1/2 till ½, samt tagit bort siffrorna i beskrivningen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.