Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En jättegod variant på kycklinggryta. Men vi åt potatisklyftor i stället för pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skiva kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor, salta och peppra. Stek hälften av smöret i en stekpanna tills kycklingen har fått färg på alla sidor. Lägg över i en gryta.
  2. 2. Tillsätt löken och champinjonerna i grytan och pressa på vitlöken. Tillsätt det resterande smöret och rör om i någon minut. Häll på buljongen och låt koka i 2 min.
  3. 3. Sänk temperaturen och tillsätt vispgrädde, senap, dragon coh salt och peppar.
  4. 4. Låt grytan småputtra i 10 minuter.
  5. 5. Servera med tagliatelle eller annan pasta.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Catrinlun 20 oktober 2009

    Den här kycklinggrytan blev inte god över huvudtaget.. :( den smakade ju kokos!?!?! Väldigt besviken.. :(

  • shrin 23 oktober 2009

    Ha, ha! Smakade den kokos? Jag tyckte den var jätte god iaf! Men jag uteslöt dragon och fransk senap. Kanske därför den inte smakade kokos..?

  • Catrinlun 23 oktober 2009

    Jag skippade senapen, men hade i dragon, tror det var den och grädden ihop som gjorde att det smakade lite kokos.. men men, roligt att pröva något nytt även om det inte alltid blir som man tänk sig :p

  • Yvonnalis 26 april 2012

    Detta är Leif Mannerströms kycklinggryterecept men är väldigt god o lätt att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.