- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
En jättegod variant på kycklinggryta. Men vi åt potatisklyftor i stället för pasta.
Instruktioner
- 1. Skiva kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor, salta och peppra. Stek hälften av smöret i en stekpanna tills kycklingen har fått färg på alla sidor. Lägg över
i en gryta.
- 2. Tillsätt löken och champinjonerna i grytan och pressa på vitlöken. Tillsätt det resterande smöret och rör om i någon minut. Häll på buljongen och låt koka i 2 min.
- 3. Sänk temperaturen och tillsätt vispgrädde, senap, dragon coh salt och peppar.
- 4. Låt grytan småputtra i 10 minuter.
- 5. Servera med tagliatelle eller annan pasta.
Publicerat den
5 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här kycklinggrytan blev inte god över huvudtaget.. :( den smakade ju kokos!?!?! Väldigt besviken.. :(
Ha, ha! Smakade den kokos? Jag tyckte den var jätte god iaf! Men jag uteslöt dragon och fransk senap. Kanske därför den inte smakade kokos..?
Jag skippade senapen, men hade i dragon, tror det var den och grädden ihop som gjorde att det smakade lite kokos.. men men, roligt att pröva något nytt även om det inte alltid blir som man tänk sig :p
Detta är Leif Mannerströms kycklinggryterecept men är väldigt god o lätt att göra.