- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En variant av currykyckling-gryta och Flygande Jakob.
Serveras med ris och tillbehör i skålar ananas, salta jordnötter och strimlad banan.
Har blivit en av mina barns favoriträtter.
Kan enkelt serveras till större sällskap!
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i smala strimlor och fräs i stekgrytan.
Krydda med curry, paprikapulver, salt och peppar. Curryn skall alltid steka med kycklingen för att få bästa smak.
Gör en redning på mjöl och mjölk/grädde och häll över redningen till stekgrytan med kycklingen.
Fräs hackad lök och lägg över i stekgrytan.
Jag brukar även pressa citron och ta strösocker i såsen.
Använder så gott som aldrig socker i mat men i denna rätt blir det en extra touche!
Mängden vätska avgör du själv. Smaka av grytan ev får du krydda ytterligare.
- Serveras med ris och grönsallad
- Tillbehör i skålar
Salta jordnötter
Ananas i bitar
Strimlad Banan
Publicerat den
16 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar