Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta afrikana

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kryddig gryta som får smak och hetta av kokosmjöl, curry och spansk pepparrukt. Stekt polenta är gott som tillbehör. Men man kan också välja ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär varje filé i 3-4 bitar och bryn dem runt om. Krydda med salt och peppar och ta upp dem en stund.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär salladslöken i bitar. Fräs löken i en gryta och smaksätt med curry. Lägg i kycklingbitarna, spansk peppar och späd med kokosmjölk. Sjud ca 15 minuter.
  3. Servera skivade bananer och rostade cashewnötter som tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.