Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta ”Aji de Gallina”

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Aji de Gallina är en smakrik peruansk kycklinggryta. Genom att koka kycklingen hel får den goda buljongen maximalt mustig smak. I originalreceptet kryddas grytan med den gula curry-pastan aji amarilla, men det blir lika gott med thailändsk currypasta.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och klyfta hälften av löken och lägg ner i kastrullen. Koka kycklingen tills köttet lossnar från benet, ca 1 timme. Skär bort kanterna på brödet och låt det ligga i blöt i grädden. Skala, dela och finhacka resterande lök och vitlök. Lyft upp kycklingen, sila och spara buljongen. Plocka kycklingköttet från benen och skär i mindre bitar. Mixa brödblandningen med en stavmixer. Fräs lök och vitlök i oljan i en gryta. Tillsätt kyckling, brödblandningen och currypasta. Späd med 4 dl av buljongen (för 6 portioner) och låt koka ihop till en simmig sås, ca 5 minuter. Rör ner parmesanosten och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar (för 6 portioner). Avsluta med att strö över de hackade valnötterna. Servera gärna kycklinggrytan med kokt ägg och ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.