Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta grädde

En smakrik och värmande gryta är den perfekta rätten i de flesta sammanhang, både till vardag som till fest! En kycklinggryta med grädde är en favorit hos många, vilket inte är så konstigt – kycklingen med sitt milda kött går att kombinera med de flesta smaker. Ner med alla ingredienser i en gryta och toppa den med krämig grädde som kycklingen får puttra klart i. Svårare än så behöver det inte vara! Matklubben samlar en mängd olika vardagsrätter som passar hela familjen, däribland kycklinggryta. Prova en krämig kycklinggryta med grädde och champinjoner som ger en höstlig karaktär till rätten. Kycklinggryta med grädde och curry är en riktigt favorit hos många och brukar uppskattas även hos de små. Väl värt att prova!


Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, chilisås, ingefära , salt och peppar. Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden i ca 1 timme. Stek kycklingen tillsätt skivad purjolök och tärnad...

4-6
72

Strimla kycklingen och stek den i smör, krydda med salt och peppar. Klipp ner bacon i mindre bitar och stek, låt rinna av på hushållspapper. Fräs champinjonerna. Lägg över kyckling, champinjoner...

45 min
4
27

Dela kycklingfiléerna i fem delar.Krydda med salt, svartpeppar, curry och paprika. Bryn kycklingfilérna i en stekgryta i omgångar. Vispa ur stekgrytan med vattnet och lägg tillbaks kycklingbitarna....

4
7

Skala och hacka rotfrukterna, lägg dessa i en kastrull med vatten. Låt koka ett par minuter tills morötterna är något mjuka. Hacka baconet i rätt så stora bitar, stek dessa och låt sen svalna på h...

30 min
4-6
7

Dela kycklingfilén i bitar och krydda med salt, svartpeppar, curry och paprikapulver. Bryn dem i en stekgryta eller stekpanna med höga kanter. Byn rödlöken och vitlöken tills den bli mjuk i en panna...

4
7

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingen och paprikan i bitar och lägg i en ugnsäker form. Jag brukar använda en i teflon. Vispa grädden till löst skum. Rör i vitlök, curry, sambal oelek & chut...

6

Strimla kycklingfiléerna och stek dem i margarinet, krydda med salt och vitpeppar. Lös upp buljontärningen i vattnet och tillsätt den, skär gorgonzolan i små bitar och tillsätt även den till kyckli...

4
6

Skär baconet i mindre bitar och knaperstek, Häll över i en gryta. Skiva purjolöken och fräs den mjuk i smör, häll över i grytan. Kycklingfilén delas i grytbitar och stekes i smör. Lägg över i gr...

40 min
6
5

Skala och dela de stora gula lökarna, om det är små, så delar du dom inte. Skölj champinjonerna. Smält fettet i stekpanna och lägg i kycklingen och bryn dem runt om. Salta och krydda med vitpeppar....

35 min
4
5

Fräs löken i oljan utan att den skall ta färg, flytta den från plattan, strö på paprikapulvret rör om och häll på ca ½ dl vatten, lägg tillbaka på plattan. Låt puttra nån minut så att vätskan kokar in...

50 min
4-6
4

Skär kycklingfiléen i mindre bitar, lägg i en påse tillsammans med soja och honung. Låt stå och dra en stund i kylen. Skala och hacka lök, stek och lägg i kycklingen med marinad.. Bryn ca 5 minute...

4

Skär baconet i små bitar och bryn det i en stor panna. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Hacka löken grovt. Skär paprikan i bitar. När baconet är brynt, lägg i kycklingen och bryn det tillsammans...

30 min
4-5
4

Skär kycklingen i lite mindre bitar, salta o peppra den. Stek till fin yta. Koka ihop crème fraiche, grädde, mango chutney, vitlök och sambal oelek. Lägg i kycklingen, purjon, äppeltärningar och anana...

40 min
4-6
3

Strimla bacon och stek. Lägg på ett hushållspapper för att rinna av. Skär kycklingen i mindre bitar och stek i smör. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsform. Skär löken i klyftor och s...

4-5
2

Strimla kycklingfiléerna och stek väl, samt krydda. Tillsätt strimlad paprika och låt steka med lite. Häll i kokosmjölken och lägg i buljongtärningen, låt koka ihop. Börja med att tillsätta ½ tsk röd...

30 min
4
2

Dela kycklingen i stora bitar. Skala löken. Bryn kycklingen i smör. Salta och peppra. Lägg över den i en gryta. Bryn lökarna och lägg över dem i grytan. Vispa ihop mjöl, vin, grädde, smulad buljo...

4
2

Strimla kycklingfiléerna i bitar. Stek så de får färg. Ta upp dem ur stekpannan och stek baconet som är skurit i bitar. Häll tillbaka kycklingen. Pressa i vitlöken. Häll i crème fraichen och grädden....

30 min
4
1

Skär kycklingen i strimlor. Skala och hacka vitlök. Hacka nötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, farinsocker, vatten, grädde och smulad hönsbuljongtärning i en gryta. Låt koka upp. Bryn...

4
1

Knaperstek bacon, och stek sedan kycklingen så att den får fin färg. Häll i grädden och låt det koka i några minuter. Häll i soja sås lite i taget och glöm inte smaka av för det sätter smak dire...

30 min
4
1

Tina kycklingen om den är fryst och skär den i bitar. Fräs kyckling, purjolöken och champinjonerna. Krydda med salt och pepparmix. Lägg kycklingen, purjolöken och champinjonerna i en gryta. Tills...

4
1

Stek kycklingbitarna i gryta eller wok, salta och peppra. Lägg på ett fat och lägg lök, morötter, paprika, bambuskott och champinjoner i grytan och stek detta en stund. Häll sedan i krossade tomater...

4-6
1

Skär kycklingen i små bitar och bryn dem i smöret. Strimla purjo och låt den fräsa med. Pudra över curry och salta. Tillsätt vatten, buljongtärning och chutney. Låt puttra en stund och tillsätt se...

4
1

Stek bacon i en stekpanna. Skiva upp kycklingen i mindre bitar, häll i tillsammans med baconet och strö över kryddorna. Blanda i morötterna och låt de värmas, innan du ev. slänger över allt i en tra...

30 min
6
1

Dela kycklingen i 8-10 bitar. Bryn bitarna i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Skala och hacka löken, fräs i stekpanna tillsammans med ananasringarna skurna i bitar samt russin. Lägg öv...

45 min
4
1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.