Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta grädde

En smakrik och värmande gryta är den perfekta rätten i de flesta sammanhang, både till vardag som till fest! En kycklinggryta med grädde är en favorit hos många, vilket inte är så konstigt – kycklingen med sitt milda kött går att kombinera med de flesta smaker. Ner med alla ingredienser i en gryta och toppa den med krämig grädde som kycklingen får puttra klart i. Svårare än så behöver det inte vara! Matklubben samlar en mängd olika vardagsrätter som passar hela familjen, däribland kycklinggryta. Prova en krämig kycklinggryta med grädde och champinjoner som ger en höstlig karaktär till rätten. Kycklinggryta med grädde och curry är en riktigt favorit hos många och brukar uppskattas även hos de små. Väl värt att prova!


Bryn kycklingfilén/kycklingklubborna ca 10 minuter per sida. Fräs lök och vitlök i traktörpanna. Tillsätt vin, fond, rosmarin, oliver, lagerblad, soya och grädde. Lägg i kycklingen och låt koka ca 1...

40 min
4
1

Strimla kycklingfilérna och stek i en stekgryta, krydda med salt och svartpeppar. Skär lökarna i klyftor, paprikorna i bitar, finhacka chilifrukten samt skiva champinjonerna. Dela minimajsen i två d...

45 min
4-6
1

Skär kycklingen i bitar. Stek den i smöret tills den får fin färg, krydda den med svartpeppar och salt. Hack paprika och äpple i små bitar samt dela osten i mindre bitar. Tillsätt hackad vitlök och...

3-4
1

Bryn kycklingen i margarinet i en panna. Grovhacka rödlöken och lägg ner det i pannan tillsammans med grönsakerna. Häll över grädden och smula ner buljongtärningarna. Rör ner tomatpurén och pepp...

30 min
4
1

Strimla kycklingen och bryn den. Lägg i en gryta. Skär paprikan och purjolöken (färska champinjoner steks lite innan de läggs i grytan) och lägg i grytan. Krydda med kryddorna och småkoka i 1...

4
1

Krydda kycklingfiléerna runt om med spiskummin, curry, svartpeppar och salt. Bryn kycklingen snabbt i smör på hög värme i en stekgryta, ca 1 minut per sida. Svep in i alu-folie och lägg åt sidan med...

1 h 30 min
6-8

Kör lök och morötter i matberedaren ganska smått. Skala potatisen och skär dem i mindre bitar. Skär filéerna i 4 bitar var. Bryn dem i smör i en panna. Tillsätt lök och morotshacket, häll på gr...

45 min
4

Skär kycklingfiléerna i bitar, salta och peppra. Bryn dem runt om. Skala och strimla löken och finhacka vitlöken. Tillsätt dem till kycklingen tillsammans med currypastan. Skär tomaterna i tärn...

4

Dela kycklingen i mindre bitar och bryn de runt om i oljan. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och dela paprikor i mindre bitar. Stek allt lätt och blanda med kycklingbitarna i en gryta. T...

30 min
6

Stek kycklingbitarna och paprikan i oljan. Blanda ner fraiche, grädde och champinjoner. Låt koka ihop. Servera med potatisklyftor, ris eller pasta. Supergott och superenkelt....

4

Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Lägg det i stekgryta och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt vatten, buljong, gelé, senap, ingefära och soja. Låt puttra i 5 min. Rör ner...

4

Bryn kycklingen delad i bitar i smör med lite grillkrydda på. Ta upp den och bryner de finskurna grönsakerna och ha i fond du chefen. ' Lägg i kycklingen igen och häller på vinet och olivoljan låt...

1 h 30 min
4

Bryn kycklingbitarna runt om och lägg över dem i en gryta. Stek löken mjuk, pudra över mjölet och rör om och häll det i grytan med kycklingen. Tillsätt vattnet och koka ihop. Tillsätt resten fö...

6

Skär kycklingfiléerna i bitar. Stek i smör eller olja så det får en fin färg, de behöver inte vara genomstekta, de kokar klart tillsammans med löken och paprikan. Hacka löken och paprikan och stek ti...

45 min
3-4

Strimla kycklingen i småbitar, bryn den tillsamans med svartpeppar på medelhög värme. När kycklingen har fått lite färg, tillsätt salt, tomatpuré, sambal oelek och vitlök. Rör runt detta och låt s...

30 min
2-3
7

Skär kycklingen i kuber. Bryn och salta och peppra.Tillsätt purjo, paprika, vitlök, cayenne och curry. Bryn en stund. Tillsätt sedan tomatpuré, soya och grädde. Puttra lite försiktigt i ytterligare 10...

25 min
4
4

Skiva champinjonerna, hacka löken och skär kycklingen i lagom stora grytbitar. Bryn lök och champinjoner och lägg det i en gryta. Stek kycklingbitarna och lägg i grytan. Blanda grädde, kycklingfond,...

45 min
4-5
3

Bryn kycklinglåren vackert gyllene runtom. Lägg över dem i en gryta. Skala scharlottenlökarna och lägg ner dem i grytan tillsammans med morötterna. Låt allt fräsa ca 10 minuter. Rör då och då i g...

4
2

Dela kycklingfileérna i två delar per filé. Bryn dem på hög värme så de får fin färg. Slå på vattnet, rödvinet & tillsätt fonden, örtkryddorna, kapris & vinbärsgelén. Låt brässera ca 10 min. Häll i c...

4
2

Dela kycklingen i mindre bitar. Klyfta löken och pressa vitlöken. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt paprikapulver och kyckling, bryn lätt. Strimla paprika och kvarta champinjonerna. Lägg detta i...

45 min
4
2

Dela kycklingen i stora bitar. Skala löken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Bryn lökarna och lägg dem i grytan. Vispa ihop mjöl, vin, grä...

4
2

Skär filéerna i mindre bitar och bryn i oljan. Skala och tärna morötterna och låt fräsa med tillsammans med lök och pressad vitlök. Späd med matlagningsvin och grädde, och koka i 5 minuter. Sma...

2
1

Ta fram en tjockbottnad gryta. Plocka fram de torkade kryddorna, flaskan med liquid smoke, måttsats och de två hönsbuljongtärningarna. Öppna burken med passerade tomater. Ställ fram grädden. Grovh...

40 min
4

Skär kycklingen i strimlor. Bryn den i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med peppar. Rör i soja, smulad buljongtärning och grädde. Vispa ut vetemjölet i lite vatten och rör ner i grytan. Låt al...

10

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.