Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta grädde

En smakrik och värmande gryta är den perfekta rätten i de flesta sammanhang, både till vardag som till fest! En kycklinggryta med grädde är en favorit hos många, vilket inte är så konstigt – kycklingen med sitt milda kött går att kombinera med de flesta smaker. Ner med alla ingredienser i en gryta och toppa den med krämig grädde som kycklingen får puttra klart i. Svårare än så behöver det inte vara! Matklubben samlar en mängd olika vardagsrätter som passar hela familjen, däribland kycklinggryta. Prova en krämig kycklinggryta med grädde och champinjoner som ger en höstlig karaktär till rätten. Kycklinggryta med grädde och curry är en riktigt favorit hos många och brukar uppskattas även hos de små. Väl värt att prova!


Strimla den tinade kycklingfilén, salta och peppra lätt. Bryn köttet tills det fått lite färg. Ta upp det och lägg på en tallrik så länge. Strimla paprika och purjo och fräs några minuter, blanda i d...

45 min
4

Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora bitar och dela champinjonerna. Hetta upp en stekpanna eller gryta och fräs kyckling, champinjoner och lök i smör. Tillsätt vin, buljong, grädde och senap och...


Skala och klyfta hälften av löken och lägg ner i kastrullen. Koka kycklingen tills köttet lossnar från benet, ca 1 timme. Skär bort kanterna på brödet och låt det ligga i blöt i grädden. Skala, del...

1 h
6

Skär och strimla kycklingen. Finhacka lök, paprika och vitlöken och krydda. Bryn sedan kycklingen så den blir lite färgad. Tillsätt löken, paprikan, vitlöken och fond du chefen. Sedan tar du i toma...

1 h 30 min
6

Skär kycklingfiléerna i halvor. Skala löken. Dela och kärna ur dadlarna. Bryn kyckling och lök i smör i en stekpanna. Blanda grädde, soja, buljongtärning och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kyc...

4

Strimla kycklingfilén. Hacka löken. Kärna ur, strimla och skär ner paprikan i mindre bitar. Skala och pressa vitlöken. Fräs kyckling och lök i smöret tills löken blir mjuk och genomskinlig. Tills...

30 min
4

Skär filéerna i mindre bitar och bryn i oljan. Skala och tärna morötterna och låt fräsa med tillsammans med lök och pressad vitlök. Späd med matlagningsvin och grädde, och koka i 5 minuter. Smaka...

2

Stycka kycklingen i jämna, inte för stora bitar och bryn dem i smör. Bryn samtidigt champinjonerna. Tillsätt grädden, det ev. svampspadet, tomatpurén, löken som finhackats, salt och litet vitpeppar...

5

Börja med att ta upp päronen ur burken, spara spadet till sås. Låt päronen rinna av på en bit hushållspapper. Strimla kycklingen. Hacka paprikan i bitar. Skölj och skiva purjolöken. Öppna även champin...

1 h 45 min
6-8
15

Tvätta men skrubba inte potatisarna skalet ska gärna vara kvar. Koka potatisen i ca 5 minuter och häll av kokvattnet så den får ånga av. Häll av och spar spadet från champinjonerna. Hacka löken och...

1 h
4
3

Skala och finhacka löken. Hetta upp matfettet i en stor traktörpanna. Bryn kycklingfiléer och lök tills de fått fin färg. Häll på vin och buljong, tillsätt rosmarin. Lägg på ett lock och låt sjuda...

4
2

Gör såhär! Börja med att skiva morötterna, hacka broccolin, vitlöken, champinjonerna och pepparfrukten i mindre bitar och lägg i en skål. Fortsätt sedan med att skära kycklingen i mindre bitar, ty...

45 min
4-5
2

Koka riset som skall vara till. Börja med att dela kycklingen i mumsbitar. Salta och peppra dem och rulla dem i mjölet. Riv äpplet. Hacka löken. Pressa vitlöken. Skiva bananen. Stek kyckling...

30 min
2
1

Strimla kycklingfiléerna. Bryn kött och champinjoner. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta. Mjukstek löken. Dela tomaterna, tillsätt dem samt fond, vin och grädde. Koka upp och småkoka...

5-6

Skär alla grönsaker, vitlöken och frukt i tärningstora bitar. Stycka upp kycklingen i delar och bryn i panna med lite smör. Lägg över i en gryta. Bryn grönsakerna och frukten också. Lägg därefter...

6

Stek fileérna hela eller strimlade. Krydda med cayennepeppar, curry, salt och svartpeppar. Pressa i vitlöksklyftorna. Hacka purjolöken och strimla paprikorna, lägg dessa i grytan. Blanda tomatpurén...

8-10
6

Blötlägg tomaterna i vatten ca 20 minuter (eller köp färdiga i olja). Hetta upp oljan i stekpannan. Salta och peppra efter behag. Bryn dem tills de fått en fin gyllenbrun färg. Häll på vatten, grädde...

30 min
4
6

Dela kycklingen i mindre bitar och stek bitarna i lite smör salta och peppra Häll därefter i 1 burk Tikka Masala samt grädde Låt koka en stund Servera med ris och grönsaker...

30 min
6-8
3

Skiva bacon. Strimla paprika Hacka löken och fräs den med paprikan mjukt med bacon. Pressa i vitlöken Skär kyckling i bitar och lägg i den i stekpannan. Tillsätt de övriga ingredienserna och sma...

4
3

Skala löken och skär den i klyftor. Skär fänkålen i ungefär lika stora bitar som löken. Bryn detta i smöret lägg därefter i kyklingen som är skuren i mindre munsbitar. Låt bryna några minuter str...

45 min
4
3

Fräs grönsaker var för sig, sedan stek filéerna. Därefter lägg grönsaker och kycklingen i formen. Salta. Blanda grädde, mango chutney, sambal olek, curry och vitlök. Rör om. Bred blandningen öve...

1 h
4
3

Skär kycklingfilén i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde, fond, kryddor, saft och soja. Låt koka under lock ca 10 min. Rör ner osten mot slutet. Strö över rosmarin. Servera med b...

4
3

Strimla kycklingfiléerna och bryn dem i lite smör. Bryn bacon tillsammans med lök, broccoli och paprika. Tillsätt kycklingen och strö över curry. Tillsätt grädden, späd med vatten och låt alltsa...

4
2

Bena ur och dela kycjklingen i små bitar Strimla paprikan fint Vispa grädden hårt och blanda i övriga ingridienser fördela kycklingbitarna och paprikan i en ugnsfast form Häll över blandningen...

45 min
4
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.