Bengalisk gryta à la Abdus! Lätt och rolig att laga, varför inte lyxa till det lite med spännande smaker från Asien?
Instruktioner
- Hacka kyckling i lagom stora bitar och börja sedan värma på oljan i en mellanstor kastrull på medeltemp.
- Tillsätt finhackad gul lök, kardemumma, kanel och en nypa salt. Fräs under omrörning ca 4 min.
- Tillsätt riven ingefära, pressad vitlök, koriander, spiskummin och vatten och låt fräsa ytterligare 5 min under omrörning. Var noga med att inte låta kryddorna brännas vid!
- Tillsätt yoghurt, kormapasta och chutney, låt det koka upp och fräs under omrörning i ytterligare 5 min.
- Avsluta med att tillsätta kycklingen. Rör om tills det kokat upp och sänk sedan värmen. Låt det slutligen sjuda 20-25 min på svag värme så att såsen inte kokar bort!
- OBS: Ät inte kardemumman eller kanelen!
Publicerat den
22 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar