Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta Korma

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bengalisk gryta à la Abdus! Lätt och rolig att laga, varför inte lyxa till det lite med spännande smaker från Asien?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka kyckling i lagom stora bitar och börja sedan värma på oljan i en mellanstor kastrull på medeltemp.
  2. Tillsätt finhackad gul lök, kardemumma, kanel och en nypa salt. Fräs under omrörning ca 4 min.
  3. Tillsätt riven ingefära, pressad vitlök, koriander, spiskummin och vatten och låt fräsa ytterligare 5 min under omrörning. Var noga med att inte låta kryddorna brännas vid!
  4. Tillsätt yoghurt, kormapasta och chutney, låt det koka upp och fräs under omrörning i ytterligare 5 min.
  5. Avsluta med att tillsätta kycklingen. Rör om tills det kokat upp och sänk sedan värmen. Låt det slutligen sjuda 20-25 min på svag värme så att såsen inte kokar bort!
  6. OBS: Ät inte kardemumman eller kanelen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.