Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med cognac

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Stycka kycklingen i bitar. Hetta upp smöret i en tjockbottnad gryta och bryn kycklingbitarna runt om. Salta och peppra och häll av fettet. Häll på cognacen och flambera (stäng först av köksfläkten!). Tillsätt det vita vinet och grädden. Lägg i tomat, äpple, oliver, alla kryddorna och de brynta smålökarna. Låt grytan puttra på svag värme ca 20 minuter, eller tills kyckling bitarna känns färdiga. Fräs champinjonerna lätt i lite smör och häll över dem i grytan. Strö över hackad gräslök och hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.