Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med köttfärs och paprika

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Här är en mustig och smakrik gryta som vinner på att göras i förväg och värmas upp innan servering. Perfekt bjudmat, det är lätt att göra en större sats. Testa att byta ut kycklingen mot fläskfilé eller kalkonfilé. Kanske även köttfärs mot kycklingfärs för variation. För mer exotisk smak, lägg i en banan i skivor mot slutet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda kycklingfiléskivorna med salt och peppar och bryn i smör. Lägg över i gryta.
  2. Bryn köttfärsen som ska vara i grova bitar i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg över i grytan.
  3. Fräs lök, vitlök och paprika i smör tillsammans med curry och kardemumma och lägg över i grytan.
  4. Tillsätt tomatpuré, vatten, creme fraiche, grädde och smaka av med salt.
  5. Låt grytan koka under lock cirka 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.