Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med paprika och soltorkade tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god egen variant av kyckling curry, men med djupare smaker och inte bara currysås. Går även att servera med pasta eller bulgur men är som godast med ris och en god grönsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enl anvisning på förpackningen samtidigt som du värmer upp oljan i stekpanna.
  2. När oljan blivit varm har du i hackad rödlök, hackade soltorkade tomater och paprika samt riven vitlök. Låt fräsa en kort stund varefter du lägger i strimlad eller tärnad kycklingfilé som får fräsa med. När allt börjat få lite färg häller du på soja och övriga kryddorna du önskar ha med. Häll på grönsaksbuljongen och låt småkoka 5-10 min innan du stjälper i crème fraichen. Om såsen känns lös så red även med lite brun Maizena.
  3. Färdig att serveras på 20-30 minuter och blir extra god med en härlig sallad vid sidan om. Hoppas det smakar!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.