Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med ris och curry

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lättlagad och snabb allt-i-ett gryta. Perfekt som vardagsmat. Har inte hittat något liknande här på MK. Valfria grönsaker (tex broccoli) kan läggas i mot slutet av koktiden, grytan blir matigare då.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka den gula löken och skiva purjolöken. Skär kycklingfiléerna i bitar ,ca 2 cm stora. Fräs ris, purjolök och curry i oljan i en stor gryta i några minuter. Häll vattnet över riset och tillsätt buljontärningarna. Låt koka under lock ca 10-15 min.
  2. Bryn under tiden kycklingen i en stekpanna tillsammans med den gula löken. Kycklingen ska bara få lite färg, inte bli genomstekt. Lägg kycklingen i grytan med riset och låt koka tills kycklingen är färdig, ca 15-25 min beroende på kycklingbitarnas storlek. Tillsätt grädde när kycklingen är färdig och smaka av med salt, vit- och svartpeppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • DoctorWho 21 augusti 2011

    Jag brukar börja med 8 dl vatten och ev tillsätta mer, då blir det mer som en gryta. Djupfrysta sommargrönsaker är jättegott att tillsätta när det är 7-8 min kvar av koktiden. Lite torkad, mald koriander piffar till smaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.