Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med soltorkade tomater och oliver

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God, snabb och lättlagad gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du har "torra" tomater, blötlägg dem då i 20 minuter. Det går också bra att använda dem som ligger i olja. Strimla tomterna i skivor.
  2. Hetta upp olja i stekpannan, krydda kycklingfileérna med salt och peppar och bryn dem. Jag brukar även strimla kyclingen, före eller efter stekning spelar ingen roll.
  3. Häll sedan på vatten, grädde och kycklingfond. Tillsätt tomater, rosmarin och sambal oelek. Låt puttra på svag värme med lock i ca 15 minuter. Rör i skivade oliver och hackade basilikablad. Jag brukar använda frysta blad. . Servera med ris eller pasta!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.