Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta Sussis special

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Gott, lättlagat och relativt snabblagat med "sting". Serveras med nykokt ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfileérna i ganska små bitar (2x2cm) och krydda dessa med lite chili- och svartpeppar. Vänta med saltet för att inte dra ur för mycket vätska. Fräs kycklingbitarna runtom. Tillsätt purjon, som nu är skuren i mindre bitar eller strimlad, och de skurna paprikabitarna. Låt allt fräsa en stund. Tillsätt krossad tomat, vatten, ananas och buljongtärningen. Salta efter egen smak.
  2. Låt allt puttra på svag värme i 15-25 min, eller medan du kokar riset. Smaka av med mer peppar om det behövs. Man kan reda av den med lite mjöl eller majzena om man vill ha den lite tjockare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.