Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingjärpar i citronsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kyckling och citron är en perfekt kombo!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kycklingfärsen med äggulan, ströbröd, potatismjöl och lök. Tillsätt citronskal + saft, salt och peppar. Blanda väl och dela smeten i 8 delar. Rulla till järpar. Bryn järparna lätt runt om.
  2. Såsen: Koka upp buljongen tills hälften återstår. Späd med grädde och tillsätt citronskal och dill. Smaka av med salt, peppar och lite socker.
  3. Lägg järparna i såsen och sjud ca 7-8 minuter.
  4. Servera med nykoks potatis och en god sallad!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Monikampk 10 september 2011

    söndagsmat

  • lelin 21 mars 2017

    Detta är så otroligt gott, ett riktigt favoritrecept, som jag delat med mig till vänner och bekanta. Jag tar dock lite mindre vatten, så att såsen inte behöver reduceras så mycket.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.