Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingkebab med jordnötssås

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En bra rätt för middagsbjudningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i tunna skivor och hacka den sedan i små bitar. Skala och finhacka vitlöken. Hacka salladslöken. Blanda med kycklingen. Tillsätt salt, maizena, sambal oelek, ingefära och citronskal. Blanda till en jämn färs. Forma färsen till avlånga rullar och stek dem i smör i en stekpanna i 3–4 minuter på varje sida. Servera med såsen, till ris och med sallad.
  2. Finhacka jordnötterna i en mixer. (Låt dem inte bli malda!) Skala och finhacka löken och pressa vitlöken. Fräs i oljan några minuter och tillsätt sedan curry. Låt curryn fräsa med någon minut. Häll i kokosmjölk, sambal oelek, ingefära, soja och farin. Sjud i 5 minuter. Tillsätt jordnötterna och låt dem bli genomvarma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.