Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingkebab med ostdip

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kycklingkebab med ostdip

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöksklyftan. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, chili och spiskummin i lite olja. Låt kallna.
  3. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Lägg kycklingbitar samt salt i en matberedare och mixa till en färs. Tillsätt grädden och mixa så att den arbetas in ordentligt. Stjälp upp färsen. Vänd försiktigt ner lökröra, chilisås, barbequesås, ost och mynta.
  4. Forma färsen till 12 långsmala bitar och trä upp dem på spett. Lägg spetten på en smord plåt. Tillaga mitt i ugnen i 20-25 minuter.
  5. Mixa eller mosa osten med gräddfilen till en slät dipp. Smaka av med salt och peppar. Skala och skiva rödlöken tunt, vänd runt den i salt och citronsaft. Skölj och strimla isbergssalladen fint. Skala och skär gurkan i stavar. Blanda och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.