Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingkorv med fräsch sallad och tomatsalsa

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Man behöver inte alltid potatis, pasta eller ris för att skapa en hel måltid. Här har jag tagit god korv, kryddig salsa och gjort en mumsig fetaostsallad som alla kompletterar varandra väl. Den här rätten är bra om man har rester i kylen, så kan man slänga i vad man har, helt enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skölja salladen, skära 2 tomater i klyftor och skära till hälften av löken. Skär kuber av fetaosten och blanda om i salladen tillsammans med majsen (avrunnen). Skär vertikala jack i korven för en snygg look (också bra utifall den spricker, då ser det ut som om det var meningen). Hetta upp en stekpanna med olja och lägg i korven. Medan korven steks så gör vi salsan. Se till att vända på korven regelbundet bara så att den får en jämn och fin stekyta runtom hela. Hacka sista tomaten och paprikan, samt finhacka löken. Pressa vitlöken och blanda om allt tillsammans med kryddorna. Smaka av och se till att det blir så kryddigt som du vill ha det. Vid det laget är korven färdigstekt och du kan stänga av värmen. Vad som är bra med att tillbehören är kalla är att du kan lägga upp dem i lugn och ro utan att behöva tänka på att de ska svalna, istället är det bara korven som ska vara varm.
  2. Ta fram två tallrikar. Lägg upp salladen i en hög mitt på, se till att det ligger majs och fetaost på toppen så det ser gott och frestande ut. Lägg upp salsan i små kärl som du ställer på tallriken (bra så att det inte kletas ut på faten, så får man själv välja hur mycket salsa man tar) och placera sist ut korven.
  3. Sedan har du en fräsch och välsmakande måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.