Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingkroketter 1837

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Gjorde denna idag efter ett recept från 1837 (Eliza Leslies "Directions for Cookery"). Blev väl helt OK tycker jag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du inte får tag på kycklingfärs, så finhacka kycklingfileerna. Klipp ner lite persilja och blanda med kycklingen det ska vara närmast färsliknande. Tillsätt mejram, citronsaft, salt och peppar, och muskot (var försiktig med muskoten, den slår lätt igenom). Blanda ordentligt.
  2. Gör små avlånga bollar av färsen. Vispa sedan upp två äggulor och doppa din kyckling i detta för att rulla det i ströbrödet efteråt. (I originalreceptet står det att de ska vara päronformade - och där pular man också dit hel nejlika i båda ändar, så att den blir riktigt päron lik).
  3. Stek på medelvärme så kroketterna får fin färg runt om, ca 1-2 minuter på varje "sida", använd gärna en blandning av smör och olja som "räcker längre" i det här fallet.
  4. (Originalreceptet har detta som en bufférätt, men kan naturligtvis göras större till huvudrätt).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.