Gjorde denna idag efter ett recept från 1837 (Eliza Leslies "Directions for Cookery"). Blev väl helt OK tycker jag.
Instruktioner
- Om du inte får tag på kycklingfärs, så finhacka kycklingfileerna. Klipp ner lite persilja och blanda med kycklingen det ska vara närmast färsliknande. Tillsätt mejram, citronsaft, salt och peppar, och muskot (var försiktig med muskoten, den slår lätt igenom). Blanda ordentligt.
- Gör små avlånga bollar av färsen. Vispa sedan upp två äggulor och doppa din kyckling i detta för att rulla det i ströbrödet efteråt. (I originalreceptet står det att de ska vara päronformade - och där pular man också dit hel nejlika i båda ändar, så att den blir riktigt päron lik).
- Stek på medelvärme så kroketterna får fin färg runt om, ca 1-2 minuter på varje "sida", använd gärna en blandning av smör och olja som "räcker längre" i det här fallet.
- (Originalreceptet har detta som en bufférätt, men kan naturligtvis göras större till huvudrätt).
Publicerat den
28 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar