Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglåda

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mycket god och nyttig och räcker till många.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen 175-200* Dela kycklingfiléerna i lagom stora fyrkantiga bitar/dela kycklingdelar om så önskas i mindre bitar. Skala potatisen och dela varje potatis i 4-6 delar. Skala löken och dela dem på mitten och skiva dem fint. Skölj paprikan, dela och skär även den i lagom stora bitar. Lägg allt i en lagom stor ugnssäker form, blanda olivolja, salt och peppar och ev. curry. Blanda alltsammans ordentligt, (bäst är det om man blandar allt med händerna), lägg formen i nedre delen av ugnen det mesta av tillagningstiden och flytta sedan upp formen till mitten av ugnen i slutet för att rätten skall få fin färg. Det är färdigt när potatisen är mjuk och kycklingfiléerna vita. Servera med bröd och valfri sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.