- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Kycklingen sköter sig själv i ugnen. Man får en god kycklingfond under tiden.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Krydda kycklinglåren med salt, svartpeppar, paprikapulver, curry.
- Lägg stekpåsen på ett galler över en långpanna.
- Lägg i de kryddade kycklinglåren. Stäng påsen. Glöm inte att klippa tre hål i påsens överdel. Annars så kan den sprängas.
- Sätt in längst ner i ugnen i 1 timma.
- Klipp ett hål i stekpåsens hörn.
- Häll fonden i en såskastrull.
- Höj temperaturen till 225 grader.
- Lägg kycklinglåren med undersidan upp på gallret och sätt in i ugnen igen för att få färg och gräddas vidare.
- Vänd dem efter 15 minuter. Låt de vara inne i ugnen ytterligare 15 minuter.
- Pröva med en potatissticka för att se om köttsaften är klar.
- Gör såsen: Gör en redning av mjölet och rör ner i kycklingfonden.
- Tillsätt grädde och créme fraich.
- Koka ca 5 minuter för att mjölsmaken ska försvinna.
- Krydda med mer curry, paprikapulver, svartpeppar och salt efter behag.
- Serveras till ris, potatis, pasta, broccoli och med en god sallad till.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
3 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott och enkelt, det gillas verkligen :-)