Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglår med ädelost à la Nettan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god gryta med kycklinglår i ädelostsås. Min sons favoriträtt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklinglåren i två delar. Krydda med salt, svartpeppar, curry och paprika. Bryn dem i en stekgryta.
  2. Tillsätt vatten, så det knappt täcker. Tillsätt buljongen, pressad vitlök och balsamico. Låt det småkoka ca 1 timma. Prova med en potatissticka att köttsaften är klar.
  3. Gör en redning av mjölet. Rör ner grädde, crème fraiche och smula ner ädelosten. Koka ca 5 minuter för att mjölsmaken ska försvinna. Smaka av med citronsaft och krydda mer om det behövs.
  4. Servera med ris, smörkokta morötter och en god sallad till.
  5. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.