Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglår med julkryddor och morotskräm

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Ett litet tilltugg till glöggen när du bjuder in till glöggfest. Här i form av milda smker som passar både stora och små.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklinglåren i små bitar. Stek i olja med salt och kryddblandningen i ca 5 minuter under omrörning. Låt svalna. Trä upp kycklingen på små drinkspett.
  2. Skala och skär vitlök, morot,lök och apelsin i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en kastrull med stjärnanis och fyll upp med vatten. Koka tills moroten är mjuk. Sila, men spara 1 dl kokvatten.Ta bort anisen och mixa krämen slät med ingefära, limesaft och crème fraiche. Späd ev med kokvatten om du tycker att det känns för tjockt. Smaka av med salt.
  3. Fördela morotskrämen i glas och lägg i spetten. Lägg dit garneringen och servera glögg till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.