Ett litet tilltugg till glöggen när du bjuder in till glöggfest. Här i form av milda smker som passar både stora och små.
Instruktioner
- Skär kycklinglåren i små bitar. Stek i olja med salt och kryddblandningen i ca 5 minuter under omrörning. Låt svalna. Trä upp kycklingen på små drinkspett.
- Skala och skär vitlök, morot,lök och apelsin i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en kastrull med stjärnanis och fyll upp med vatten. Koka tills moroten är mjuk. Sila, men spara 1 dl kokvatten.Ta bort anisen och mixa krämen slät med ingefära, limesaft och crème fraiche. Späd ev med kokvatten om du tycker att det känns för tjockt. Smaka av med salt.
- Fördela morotskrämen i glas och lägg i spetten. Lägg dit garneringen och servera glögg till.
Publicerat den
10 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar