Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglår med ost, tomat och solrosfrön

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklinglår blir saftiga vid tillagningen. Solrosfröna gör toppingen extra knaprig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dra av skinnet på kycklinglåren och lägg låren i en smord ugnsäker form.
  3. Låt oljan rinna av tomaterna. Hacka tomaterna fint och blanda med solrosfrön, ost och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg ost och tomatröran på kycklinglåren och tillaga i nedre del av ugnen ca 25 minuter. Täck ev över med folie i slutet av tillagningen om den får för mycket färg.
  5. Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera kycklinglåren med pastan och en sallad på tomat, sallad, ev soltorkade tomater och oljan från tomaterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.