Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglårfilé

Vardag eller fest, lunch eller middag - kycklinglårfile går hem hos alla. Det är bara din fantasi och din kryddhylla som sätter gränser för vad du kan sno ihop med detta livsmedel! Varför inte prova att lägga kycklinglårfiléerna i en marinad över natten, så att filéerna riktig får dra åt sig de kryddiga smakerna i marinaden innan det är dags att tända grillen eller sätta igång vardagsmiddagen. kycklinglårfilé passar ihop med de allra flesta smaker och tillbehör, till exempel kan du prova att tillaga din kycklinglårfilé på asiatisk vis, med en smakrik marinad gjord på lime, soja, honung, ingefära och chili. Matklubben har en mängd recept på kycklinglårfilé, bara att välja och vraka ibland dem!


Stek först kycklingen, skinnsidan först i en stekpanna med höga kanter eller en gryta, skiva lök och paprika under tiden. Vänd kycklingen när den fått färg och tillsätt skivad lök och paprika. Låt...

4

Skär kycklingfiléerna i halvor. Skala löken. Dela och kärna ur dadlarna. Bryn kyckling och lök i smör i en stekpanna. Blanda grädde, soja, buljongtärning och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kyc...

4

Sätt ugnen på 175 grader. Vik upp kycklinglårfiléerna, salta och peppra. Dela osten i bitar och lägg en bit på varje filé. Vik ihop. Dela skinkan på längden och vira runt kycklingen. Bryn kyckling...


Koka mathavren i kycklingbuljongen i cirka 7 minuter. Tillsätt palsternackan och rotsellerin i vattnet och koka ytterligare cirka 5 minuter. Slå av vattnet. Stek kycklingbitar och bacon. Blanda kyc...

4

Värm olivoljan i en stekpanna och lägg i smulad peperoncini, finhackad vitlök, kyckling och salt. Stek tills kycklingen får fin yta. Lägg i löken och stek tills den blivit genomskinlig. Lägg i paprika...

25 min
4

Skär köttet i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna de ansade paprikorna. Fräs lök och paprika i olja. Häll på vatten och tillsätt fond, tomatpuré, citron och peppar. Koka upp. Lägg i kyckl...

4

Vik ut filéerna. Salta och peppra runt om. Bred smör på filéerna och strö över nötter och citronskal. Vik ihop dem och fäst med tandpetare. Stek kycklingen runt om i smör i en stekpanna, ca...

4

Sätt ugnen på 200ºC. Skala och finhacka vitlök. Finhacka tomater. Hetta upp matolja i stekpanna. Lägg i kyckling, vitlök och sambalpasta. Stek kycklingen i cirka 10 minuter utan att bränna....

20 min
4

Skär kycklingen i mindre bitar. Skala morot, potatis och palsternacka och skär sedan i centimeterstora tärningar. Dela purjolöken på längden, skölj den och strimla sedan grovt. Fräs kycklinge...

30 min
4

Putsa kycklingfilén från fett och skär i mindre bitar. Hacka löken och strimla paprikan. Stek upp kycklingen, salta och peppra och låt den få lite färg. Lägg sedan i löken och paprikan och låt dem ste...

1 h
2

Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Hälla av vattnet och pressa potatisen. Låt svalna. Blanda potatisen med ägg och salt. Tillsätt vetemjöl och arbeta till...

4

Dela kycklingen i bitar och stek i smör i en panna tills de nästan är klara, 4-5 min. Strimla purjolöken och låt den fräsa med en stund. Häll grädde och smakpasta i pannan tillsammans med krossade enb...

4

Lägg 1/2 skiva skinka och 2 basilikablad på varje kycklinglårfilé. Vik ihop och fäst med en tandpetare. Krydda med salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. H...

4

Gör så här: Smält smöret på medelvärme. Skär kycklingen i 2x2 cm stora bitar och bryn tills den får fin yta. Tillsätt lök och rosmarin. Stek tills löken blivit genomskinlig. Häll på vin och kycklingf...

25 min
4

Fräs bulgur och saffran i smör i en kastrull. Häll på buljong och koka under lock enligt förpackningen. Skär kycklingen i bitar. Stek den i smör i en stekpanna ca 7 min. Salta och peppra. De...

4

Skär köttet i mindre bitar. Salta, peppra och stek köttet i smör-&rapsolja. Tillsätt crème fraiche och koka ca 5 min. Späd ev med lite vatten. Servera med pressad potatis eller ris och grönsaker, t...

4

Sätt ugnen på 200 grader. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek kycklingen runt om i ca 5 minuter. Salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Skala och skiva bananerna och fördela d...

45 min
4-6

Bryn filén i smör, salta och peppra, ta upp och lägg åt sidan. Bryn lök, paprika och champinjoner i lite smör. Tillsätt korven och bryn ytterligare några minuter. Blanda crème fraiche med chilis...

4
2

Blanda marinaden. Lägg kycklingen i dubbla fryspåsar och häll den över. Krama ur luften och lägg kycklingen i kyl i två dagar för att marineras. Häll därefter bort marinaden och skär kycklingen...

6

Sätt ugnen på 200 grader. Krydda 450 g kycklinglårfiléer runtom med salt och peppar och lägg i en smord ugnsform. Pressa över 2 vitlöksklyftor och smula över 100 g ädelost. Häll på 1 ½ dl mellan...

40 min
4

Repa av bladen från basilika och persilja, kör dem tillsammans med vitlöken i en matberedare så att de blir finfördelade. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg lårfiléerna med insidan upp, salta och peppr...

4

Borsta potatisen väl och koka den i lättsaltst vatten. Låt svalna. Lägg träspetten i blöt och tänd grillen. Blanda ingredienserna till dressingen. Dela potatisen i mindre bitar. Lägg i en skål t...

4

Sätt ugnen på 200 grader. Krydda varje kycklinglårfilé med salt och peppar på insidan. Fyll med en tomat, lite parmesan och ett basilikablad. Linda in varje filé med en skiva parmaskinka. Gratinera i...

30 min
4

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra kycklingen runt om. Pressa över vitlöksklyftor och smula över getosten. Häll över mellangrädden. Baka mitt i ugnen i 30 minuter. Servea med nykokt p...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.