Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglårfilé

Vardag eller fest, lunch eller middag - kycklinglårfile går hem hos alla. Det är bara din fantasi och din kryddhylla som sätter gränser för vad du kan sno ihop med detta livsmedel! Varför inte prova att lägga kycklinglårfiléerna i en marinad över natten, så att filéerna riktig får dra åt sig de kryddiga smakerna i marinaden innan det är dags att tända grillen eller sätta igång vardagsmiddagen. kycklinglårfilé passar ihop med de allra flesta smaker och tillbehör, till exempel kan du prova att tillaga din kycklinglårfilé på asiatisk vis, med en smakrik marinad gjord på lime, soja, honung, ingefära och chili. Matklubben har en mängd recept på kycklinglårfilé, bara att välja och vraka ibland dem!


Blanda salt och basilika och vänd de putsade filéerna i kryddblandningen. Lägg i ett par stimlor soltorkad tomat, rulla ihop och fäst med tandpetare. Häll över marinaden. Grilla tills köttet är helt...

4-6

Blötlägg grillspetten Dela lårfiléerna på hälften Blanda citronskal, citronsaft, soja, olja, pressad vitlök och svartpeppar. Låt kycklingen ligga i marinaden någon timme eller längre. Hit kan...

10

Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Blanda samman alla ingredienser till löksåsen och låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter. Skölj riset i kallt vatten och knåda försiktigt på samma sätt so...

4

Kumquatsirap: Skiva kumquaterna och chilin. Skala och skiva vitlöken och ingefäran. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka på ganska stark värme tills blandningen börjar tjockna och skumma...

4

Gör tillbehören: Sätt ugnen på 275 grader, grill. Kärna ur och dela paprikorna i klyftor. Lägg dem på grillgallret med kupiga sidan upp och sätt in det högst upp under grillelementet. Rosta i cirka 1...

3
1

Rulla in lårfiléerna i baconskivor. Trä dem på spett. Pensla dem lätt med olja och grilla i 12-15 minuter. Vrid spetten då och då under grillningens gång. Salta och peppra. Skär tomaterna i cm-tjoc...

4

Sätt ugnen på 175 grader. Betsallad: Koka betorna mjuka. Skala dem under rinnande vatten. Ansa och koka haricots vertsen mjuka i saltat vatten. Häll av i ett durkslag och spola dem kalla och låt r...

8

Blanda kycklingbitarna med soya. Stek lök och vitlök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med. Tillsätt tomater, lagerblad, farin, vatten och smulad buljongtärning. Koka upp och lägg i ky...

4
3

Salta och peppra bryn köttet. Slå på vattnet och smula ner buljongtärningen. Låt småkoka tills köttet är mört. Ta upp filéerna och håll dem varma. Tillsätt cremefraiche och osten som mosats. Låt koka...

40 min
4
2

Skär kyckligfileerna i grova bitar, bryn dom i lite olja. salta peppra och ställ åt sidan. Skala och hacka vitlök och gul lök ,fräs i olja utan att det tar färg . Häll i vin och buljong , låt sjud...

15 min
4
2

Använder du torkade sojabönor, lägg dem i en skål, täck med kallt vatten och låt dem dra minst 6 timmar. Gnid de blötlagda sojabönorna mellan handflatorna för att få bort så mycket skal som möjligt....

4
1

Dela kycklinglårfiléerna i halvor. Hetta upp matoljan och bryn kycklingfiléerna runt om. Krydda med salt, vitpeppar, lite garam masala och curry. Dela och kärna ut chilifrukten. Hacka chilifrukten...

30 min
4
1

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär kyckling, urkärnad paprika och ansad purjolök i strimlor. Bryn kyckling och paprika i oljan i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar....

40 min
4
1

Skär filén i fingertjocka remsor. Blanda soja, vatten och maizena. Lägg i kycklingremsorna och låt stå kallt 2-3 timmar. Rör om ibland. Stek i olja och smör precis inför servering. Servera med ris...

2 h 20 min
4
1

Om du har tid: Låt kokosflingorna dra i lite mjölk 20 minuter eller mer. Kokosris: Måtta upp ris, kokosmjölk, vatten och salt i en kastrull. Tryck ner limebladen. Koka som vanligt ris fast gärna på...

30 min
4
1

Dela kycklingfilén. Bryn den i olja i en stekpanna. Skär paprikan och purjolöken i bitar. Koka upp currysåsen med grönsakerna i en kastrull. Lägg i kycklingen och koka i 5 minuter. Servera med rise...

2
1

Sätt ugnen på 225 grader. Skär tomaterna i tärningar. Skala och hacka löken. Skär kycklinglårfilèn i strimlor. Stek kycklingstrimlorna i matfettet och krydda med tacokrydda. Blanda tomater, lö...

4
1

Koka upp pastavattnet. Skär kyckling, paprika och zucchini i mindre bitar. Hetta upp hälten av oljan och stek paprika och zucchini i het panna några min. Ta ur dem och lägg i kycklingbitarna i res...

25 min
4
1

Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra kycklingen. Linda bacon runt varje filé. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen 15-20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och kötts...

4

Blanda allt i kastrullen koka upp. Låt koka i cirka 10 minuter och smaka av med thailändsk fisksås och eventuellt mer vitlök, ingefära och/eller sambal....

4

Skär kycklingen i mindre bitar och finhacka vitlöken. Bryn kycklingen i smöret i några minuter. Tillsätt vitlök och bryn ytterligare någon minut. Tillsätt hönsbuljong och timjan och koka c:a 10 min....

4

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vitlök, ingefära, teriyakisåsen, honung och sesamoljan i en stor skål. Lägg i kycklingfilèerna och rörom så att de täcks av marinaden. Ställ in skålen övertäckt i kyls...

45 min
4-6

Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklinglåren med salt och peppar. Skala och skiva löken. Kärna ur och skiva paprikorna. Pressa vitlöken. Hetta upp olja och fräs lök, vitlök och paprikor några min...

4

Blanda coca-cola, soja, vitlök, tomatpuré, timjan, råsocker, olivolja, salt och grovmalen svartpeppar till en sås. Lägg kycklinglårfiléerna i en smord ugnssäker form. Häll över såsen. Ugnsstek ky...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.