Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglasagne

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Varför alltid göra en vanlig lasagne med köttfärs när det finns så mycket annat att variera med. Tips! Tänk på att färska lasagneplattor suger upp mindre sås än torra lasagneplattor. Gör du lasagne på färska lasagneplattor bör såsen redas av lite extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vitsås/bechamel. Koka ihop mjölken och grädden. Spara ca 1-2 dl av mjölken till redningen. Salta och peppra lite. Red av till lagom tjock konsistens med mizena utrörd i den sparade mjölken . Ställ vitsåsen åt sidan.
  2. Stek kycklingen tillsammans med tacokrydda. Ställ kycklingen åt sidan.
  3. Kycklingsåsen. Fräs löken och zucchini tillsammans med timjan, oregano samt spiskummin i en kastrull. Lägg ner tomatkross, chilisås, vatten buljongtärningen samt vitlöken. Låt detta koka ihop en liten stund. Salta och peppra på slutet tills önskad smak. Häll ner kycklingen sist och rör om ordentligt. Ta 5 dl av vitsåsen och rör ned i kycklingsåsen.
  4. Dags att börja lägga lasagnen:
  5. Smöra formen. Lägg lite vitsås i botten. Lägg lasagneplattor så som om du skulle trava tegel, då håller den ihop bättre när den ska serveras. Fyll på ett lager med kycklingsås. Lägg på ytterligare ett lager lasagneplattor. Fyll på ett lager med kycklingsås.
  6. Upprepa detta tills du har gjort slut på fyllningen eller kommit till önskad höjd i formen.
  7. Toppa det översta lagret med lasagneplattor och hälls sedan på bechamel. Strö gärna över riven ost om så önskas.
  8. Baka av lasagnen i ca 40-45 minuter på 175 grader i ugnen. Lasagnen är färdig när du kan sticka igenom en kniv eller liknande genom hela lasagnen utan att det blir motstånd eller att plattorna fastnar. Och givetvis bör lasagnen ha fått en fin gratinerad yta också.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Nandersohn 5 april 2009

    Den vart väldigt god, bjöd några kompisar och den tog slut =) Jag drog ner på mjölken bara, kändes lite kraftigt med 2liter

  • saxa 11 november 2012

    God lasange, vi använde inte heller så mycket mjölk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.